.

31 Ocak 2019 Perşembe

Örgü Aplike Tavus Kuşu Nasıl Yapılır ? -

Örgü Aplike Tavus Kuşu Nasıl Yapılır ?

Örmek istediğiniz 4 renk iple yapıyoruz. Mor, mavi, sarı ve yeşil iplik tercih edebilirsiniz. Ve ipinize uygun tığ kullanabilirsiniz.
1.tur : Mor renkli iplikle sihirli halka yapalım ( 4 zincir çekip halka da oluşturabilirsiniz. ) . 3 zincir çekelim ve yanına 8 trabzan yapalım. Toplam 9 trabzan olacak.
2.tur : 3 zincir çekelim. İpimizi sabitleyelim 3 sık iğne yapalım. Son sık iğnenin yanına aynı yere 1 tekli trabzan yapalım. Yanındaki ilmeğe aynı yere 1 tekli trabzan, 1 trabzan yapalım. Yanındaki ilmeğe 2 trabzan yapalım. Onun yanındaki ilmeğe 1 trabzan yapalım. Aynı yere tığa iki kez ip dolayıp 3lü trabzan yapalım. Şimdi yanındaki ilmeğe aynı yere 3 3lü trabzan yapalım. Az önce yaptığımız işlemi tersi olarak örmeye devam edelim.
3.tur : Diğer rengimize geçelim. İpi sabitleyelim. 3 sık iğne yapalım. Son sık iğnenin yanına aynı yere 1 sık iğne daha yapalım. Yanından devam ederek 3 sık iğne daha yapalım. Yaptığımız son sık iğnenin yanına 1 sık iğne daha yapalım. Sıra sonununa kadar 2 ör bir arttır olarak örmeye devam edelim.
Aynı tekniklerle örerek tur sayılarını arttırabilirsiniz. 3 tur, 4 tur , 5 tur istediğiniz büyüklükte örebilirsiniz. Örgülerinize çok yakışacak.

Hiç yorum yok: