.

23 Şubat 2019 Cumartesi

İKİ RENKLİ ÜSTTEN BAŞLAMALI KOLAY BEBEK YELEĞİ YAPILIŞI ( KOL VE BEDEN AYRIMI - ÇİÇEK DESENİ YAPIMI)

İki renkli bebek yeleğimiz de ana renk 1,5 yumak bebe yünü, bir parça renkli ip , 3,5 numara şiş 5 adet düğme kullanıldı yapımı yaklaşık olarak 2 günde tamamlandı. Yeleğimiz 1,5 ve 2 yaş için ideal ilmek sayıları 76 - 2 yaş üzeri için 82 ilmek yeterli olacaktır.Kolay gelsın!

1 SAATTE HAZIRLANAN KOLAY BEBEK PATİĞİ YAPILIŞI how to crochet easy shoes


0 - 6 aylık bebek için tasarlandı yapımda beyaz ve pembe renkler tercih edildi ve 3 numara tığ



20 Şubat 2019 Çarşamba

BEBEK YELEĞİ - İKİ RENKLİ YENİ DOĞAN BEBEK YELEĞİ - KENAR TIĞLAMA - KOLAY BEBEK YELEĞİ YAPILIŞI


Yenide Doğan bebek yeleği yapımda 3.5 numara şiş 5 adet düğme 2 tane bebe yünü ip 2,5 numara tığ gerekliği sizlere kolay gelsin

BEBEK YELEĞİ --- YANDAN DÜĞMELİ BULUTLU BEBEK YELEK MODELİ YAPILIŞ


yandan düğmeli yelek yaptım yapımında 1 adet bebe yünü , 4 düğme 3,5 numara şiş ve süsleme için bir parça renkli ip kullanıldı

18 Şubat 2019 Pazartesi

KOLAY GÜL SÜSLEMELİ GELİN PATİĞİ YAPILIŞI VİDEOLU ANLATIMLI


KOLAY GÜL SÜSLEMELİ GELİN PATİĞİ YAPILIŞI VİDEOLU ANLATIMLI


Çeyzlik Patikler


Güzel anlatım için Örgü aşkına teşekkür ederiz

Kolay iki şişle örgü patik yapılışı


Yaz olsun, kış olsun hangi mevsim olursa olsun kadınlar için örgü şiş ile yapılan kolay patik modelleri her zaman büyük bir ihtiyaç. Kadınların, özellikle de ev hanımlarının en çok üşüyen yerleridir ayakları. Sürekli ayakta gezmekten, çocuğu varsa onun peşinde dolaşmaktan, yemek yapmak için mutfakta ayakta durmaktan dolayı ayaklar her zaman en fazla soğuk çeken yerler. Evinizde çok iyi bir ısıtma yoksa, farklı modelde kolay bayan patikleri örmek her zaman fayda sağlar. Örgü ile uğraşıyorsanız ve örgü örmekten zevk alıyorsanız bu iş size çok daha iyi gelir.
Tığ ve şişle örülen patikler, her ne olursa olsun tasarım olarak iyi olmanın yanı sıra, örerken de sizi çok uğraştırmayacak, zamanınızı almayarak pratik bir biçimde örmeniz için size kolaylık sağlayacak modeller olmalı. Çok kısa sürede örüp kullanmaya başlamalısınız.

İki şişle kolay örgü patik örmek size zaman kazandıracak

İster ev hanımı olun isterseniz çalışan, kendinize edindiğiniz bir hobi için el işi çalışmaları yapıyorsanız, pratik modellerle çalışmak her zaman çok daha avantajlı olacaktır. Günümüzde kendin yap projeleri de dahil, artık kısa zamanda güzel işler yapmak moda. Moda derken artık hayatın hızına ve zamana yetişebilmek için bunları yapmak şart oldu. Pratik ve kolay modeller yapıp, onları en güzel patikler ve modeller haline getirmek için bir kaç süsleme alternatifleri oluşturmanız gerekli.

Şişle kolay patik örülüşü ve süsleme alternatifleri

Genel hatları, yani patiği oluşturan ana iskeleti ördükten sonra, üzerine farklı süsleme örgü teknikleri uygulayarak, çok kolay ördüğünüz modeli, harika bir hale getirmek sizin elinizde. Yukarıdaki fotoğrafta bunun çok güzel bir örneği var. Düz olarak örülüp, farklı renkteki çiçek desenleri ile süslenmiş. Ortaya çıkan patik harika bir görüntü sağlamış. Pratik ve basit olarak örmekten bahsettiğimiz olay tam olarak bu.

2 şişle kolayca örgü ile patik modeli nasıl örülür?

Bir çok bayan modeli yapmak için ilmek sayısını bilmek ister. Bu kolay açıklamalı anlatımlı örgü patik modeli yapılışı için 32 ilmek ile başlamak gerekiyor. Sonrası zaten kolay. Fotoğraflardan da rahatlıkla görebileceğiniz anlatım sayesinde rahatlıkla örebilirsiniz.
Yukarıdaki fotoğraf bize, hemen hemen modelin bittiğini gösteriyor. Bu aşamadan sonra yapmanız gerek çok fazla bir şey yok aslında. Ana iskeleti örüp, daha sonra katlayarak dikerek patik yapımını bitirmiştik. Bu da aynı şekilde yapılıyor.

Modeli şişle ördükten sonra kolayca patiği oluşturabilirsiniz

Yukarıda bahsettiğimiz dikme işlemini bu maddeler ile tamamlıyoruz. Köşe uçları birleştirip dikiyoruz. Aynı şekilde üste doğru da yani ayağın üst kısmının ortasına doğru da dikiyoruz. Bu zaten her yaptığınız patiğin standart bir işlemi olacak.
Yukarıdaki işlemi, yani ön tarafta yaptığımız işlemin aynısını arka tarafta da yapıyoruz. Patiğin arka kısımlarındaki uçlarını birleştirerek dikiyoruz. Arka bölüm de bu şekilde tamamlanıyor.
Ve patiğin en son hali. Şimdi işin en zevkli kısmına geliyoruz. Düz olarak örüp bitirdiğimiz patiği, dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. İster örgü ile yapılan aksesuarlar kullanın, isterseniz boncuk ve pul tarzı metal aksesuarlar kullanın. Kolay ve pratik şekilde ördüğünüz örgü patik modelini güzelleştirmek için her şey sizin elinizde.
Güzel bir örgü patik örmek için günlerce uğraşmanıza gerek yok. Sadece bir kaç adımla basit ama güzel patikler örmek bu kadar kolay. 

2 ŞİŞLE YAPRAKLI PATİK MODELİ YAPILIŞI ANLATIMLI





Malzemeler:

  • Sarı patik ipi
  • 3 numara şiş

Yapılışı:

Patiğimizi üst kısmından başlayıp aşağıya doğru tek parça olarak öreceğiz.
Patiğimizin üst kısmı için 55 ilmek başlayalım.
55 ilmeğimizi 3 diş haraşo yani 6 sıra örelim.
İlmeklerimizi 20 haraşo örüp, ortadaki 15 ilmeği keselim.
Kalan 20 ilmeği de haraşo olarak örelim.
Sonraki sırada kestiğimiz 15 ilmeğin yerine 23 ilmek arttıralım.
Şuan 63 ilmeğimiz oldu.
63 ilmeği 2 diş haraşo daha örelim.
Örgünün ön yüzünde 20 ilmek düz, 2 haraşo, 1 düz, 1 artma, 1 düz, 1 artma, 1 düz, 1 ters olarak örelim.
Buraya kadar 1 örnek oldu.
Tekrar 1 düz, 1 artma, 1 düz, 1 artma, 1 düz, 1 ters olarak örelim.
Patiğimizin ön kısmında 5 yaprak deseni başlayalım.
Yaprak deseninin arasında 1 ters ilmek var.
Kenarlarda 2 şer haraşo örelim.
Yaprak deseninin ortasında 4 artma deliği olunca arttırmayı bırakalım.
Yaprak desenini kenarlardan kapatalım.
Yaprak deseninin arasında ki ilmeklerimizi haraşo olarak örelim.
Kenarlarda hep 20 düz ilmek olacak.
Yaprak desenini kapatınca 3 diş haraşo yani 6 sıra örelim.
Tüm ilmeklerimizi keselim.
Patiğimizin arkasını ve alt kısmını dikelim.

17 Şubat 2019 Pazar

Yıldız kartanesi lif modeli yapılışı, tasarım lif_uzmanı


Yıldız kartanesi lif modeli yapılışı yuvarlak ve detaylı lif sevenler için harika bir lif modeli diyebileceğimiz şık lif örneği olarak sizlerin beğenisinde olmaktadır.
Lif modelleri çok sevilen el işleri dışında hanımlarımızın emeğinin karşılığı iş olarak sevilerek yapılmaktadır. Emekçi bütün ev hanımlarımızı kutluyorum.
Bir çok lif modeli beğenilerek kız çeyizleri için hazırlanmaktadır. Yıldız kartanesi lif modeli de kızlarımızın çeyizi için oldukça güzel bir lif çalışması olacaktır. Annelerimiz severek öreceklerini düşünüyorum.
Lif modellerini ve yapılışlarını yeni yeni öğrenmeye çalışan arkadaşlarımız içinde video anlatımlarımız oldukça yardımcı olacaktır. Detaylı anlatımlarla kolaylıkla yapabilirsiniz.
Lif yapılışları sipariş alan hanımlarımız için sitemizde oldukça fazla lif modellerimiz mevcuttur. Bakmadan karar vermeyiniz. Yıldız kartanesi lif örneği sizin için bol siparişler alması dileğiyle, yeni lif modellerinde tekrar birlikte olma dileğiyle hoşçakalın.

Yıldız kartanesi lif modeli yapımı
Modelimize 5 numara tığ ile örülmüştür.
7 Zincir çekip halka yaparak başlıyoruz. Tekli fıstık yöntemiyle başladığımız modelde düzenli olarak artırma yaparak ve ipler içten yürütülerek bir yıldız şekli veriliyor. 2 sırada kutu tekniğiyle beyaz renk ipler ördükten sonra araları renkli iplerle doldurduktan sonra kenar oyası yaparak modelimizi bitiriyoruz. Dilerseniz orta kısma bir puf çiçek yapıp dikebilirsiniz. Yapmak isteyen arkadaşlarımıza şimdiden kolaylık diliyorum.
Lif modelleri, lif modelleri ve örnekleri hepsi ve daha fazlası için linkimize tıklamanız yeterli olacaktır. Bizleri sosyal hesaplarınızda beğeni paylaşımlarla desteklerseniz çok mutlu oluruz. Video anlatımların devamlılığı için paylaşımlar oldukça önemlidir.

Yıldız kartanesi lif modeli yapılışı video anlatımlı olarak buradan izleyerek uygulaya bilirsiniz.

Örgü günlüğüm kanalına bu güzel lif modeli için çok teşekkür ediyorum. Tasarım lif_uzmanı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum.Bu güzel yazı içinde Canım anne sayfasına teşekkür ediyorum